Poser som emballage er bæredygtig branding

Bæredygtige poser

I januar 2021 trådte nye poseregler i kraft i detailhandlen, og mange opdagede det ved afhentning af takeaway: Pizzaen bliver ikke længere langet over disken i en tynd, knitrende plastikpose, og bæreposen med hank koster 4 kroner. Men det betyder ikke, at poser er på vej ud som emballage, for der er stor efterspørgsel på de bæredygtige af slagsen. Kunderne genbruger jo hellere end gerne emballager, hvis kvaliteten og designet er i orden, og de kan identificere sig med brandet.

urtekram emballage

Få styr på begreberne

Papir, stof eller plast? Det afhænger helt af formålet. Alle materialerne kan blive til bæredygtige poser, og du kan få inspiration og rådgivning fra din leverandør. Det kan eksempelvis være en idé at erstatte den traditionelle papirspose med en lille, lækker stofpose med løbegang, som kunderne kan bruge til småting bagefter.

Her får du en kort og helt overordnet gennemgang af de forskellige materialer til bæredygtige poser.

Papirsposer kan enten være genbrugspapir eller FSC-mærket papir (Forest Stewardship Council). FSC-mærket sikrer, at papiret kommer fra en skov, hvor der ikke bliver fældet mere, end skoven kan nå at reproducere. Dyr og planteliv bliver beskyttet, og de ansatte har ordentlige arbejdsforhold.

Stofposer kan fx være fremstillet af økologisk bomuld eller GOTS-certificeret bomuld. GOTS står for Global Organic Textile Standard og er en uafhængig certificering, der tager højde for hele produktets livscyklus. Ud over hensynet til økologi og miljø garanterer mærket ordentlige arbejdsforhold for de mennesker, der er beskæftiget med produktionen. Bomuld kan også være mærket med GRS, Global Recycled Standard. Det betyder, at mindst halvdelen af materialet kommer fra genanvendte materialer, og at det er produceret under gode arbejdsforhold.

Hvis posen skal være ekstra slidstærk, kan den være fremstillet af polypropylen (PP), som er et miljøvenligt alternativ til nylon og polyester, der kan indeholde op til 20 % genanvendt plastik. Eller RPET, 100 % genbrug af PET, som du kender fra plastflasker.

Conzept international emballage poser

Leder du efter noget andet?

Lad dig inspirere

Vi bruger cookies til funktionalitet og statistik og til målrettet markedsføring.
Ved at trykke ‘Accepter’ giver du samtykke til dette.

Lavet af IT Stack ApS