Plast er på mange måder et fantastisk materiale med høj funktionalitet, ikke mindst når det drejer sig om emballage til fødevarer. Plast har rigtig gode barriereegenskaber; den er effektiv i forbindelse med genanvendelse; den kan være transparent og præsentere hele produktet. Men hvilken type er bedst? Vi kan give dig overblik over mulighederne og udfordringerne, så du sender de rigtige signaler til dine kunder.
De fleste typer er i høj grad genanvendelige: En traditionel plast kan fx findeles og direkte anvendes til støbning af nye produkter. Derfor er den største udfordring ved brugen af plastik at sikre, at materialet bliver affaldssorteret, så forskellige typer ikke bliver blandet sammen. Det stiller krav til designet, og vi tilstræber kun at bruge én enkelt type, når vi udvikler plastemballager.
Måske er din nye plastikindpakning baseret på naturlige biomaterialer som fx majsstivelse eller sukkerrør. Den kan også sagtens genanvendes og indgå i nye plastprodukter sammen med traditionel plastik, hvis bare det er samme type. Derudover arbejder vi med bionedbrydelig plast, som på helt naturlig vis nedbrydes af luft og fugt.
Påfyldning og åbning i samme låg. En solid og omkostningsbesparende emballage, der er tilpasset produkt og fyldelinje.